Acasă Extern Profitul net al Gazprom a înregistrat o scădere de aproximativ 7%

Profitul net al Gazprom a înregistrat o scădere de aproximativ 7%

0

Gigantul energetic din Federația Rusă Gazprom a raportat o scădere semnificativă a profitului net pentru anul 2023, conform standardelor de contabilitate rusești (RAS), care nu includ rezultatele financiare ale filialelor.

Potrivit declarației făcute marți, 27 martie, profitul net a înregistrat o scădere de aproximativ 7%, ajungând la 695,6 miliarde de ruble, echivalentul a 7,51 miliarde de dolari, scrie bani.md. 

De asemenea, potrivit Reuters, Gazprom a raportat că veniturile sale au înregistrat o scădere de aproximativ 30%, ajungând astfel la 5,62 trilioane de ruble. Aceste date evidențiază presiunile economice și operaționale cu care se confruntă gigantul energetic rus, într-un context global marcat de schimbări și turbulențe economice. 

Scăderea profitului și a veniturilor Gazpromului ar putea fi atribuite unei varietăți de factori, inclusiv fluctuațiile prețului petrolului și gazului, schimbările în cererea globală de energie și implicațiile sancțiunilor internaționale asupra economiei rusești. 

Aceste date vor fi monitorizate atent de analiștii financiari și de investitori în cadrul evaluării performanței și perspectivei viitoare a companiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.