Acasă Justiţie Procurorul general interimar îl vrea pe Robu în funcție de șef adjunct...

Procurorul general interimar îl vrea pe Robu în funcție de șef adjunct al PCCOCS

0

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a contestat în instanţă decizia Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) din 1 noiembrie, prin care a fost respinsă candidatura predecesorului său, Dumitru Robu, pentru funcţia de şef adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS).

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei din săptămâna trecută a CSP, fiind pusă la îndoială competenţa şefuluii Procuraturii Generale de a contesta decizia în privinţa lui Robu, pe motiv că în cazul dat nu este persoană prejudiciată într-un drept.

Precizăm că mandatul de procuror general interimar al lui Dumitru Robu a expirat la 6 octombrie 2022. Acesta a asigurat interimatul funcţiei după reţinerea lui Alexandr Stoianoglo, învinuit de infracţiuni de corupţie.

Până la 6 octombrie 2021, Dumitru Robu a lucrat în Procuratura municipiului Chişinău, iar anterior a activat în Procuratura Anticorupţie, fiind coleg cu Ion Munteamu.

După expirarea mandatului de un an de procuror general interimar, candidatura lui Dumitru Robu a fost înaintată pentru a asigura interimatul funcţiei de adjunct al procurorului general, care la rândul ei a fost respinsă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.