Acasă Justiţie Procurorii solicită arest preventiv pentru ex-directorul SA Metalferos

Procurorii solicită arest preventiv pentru ex-directorul SA Metalferos

0

După ce săptămâna trecută procurorii au dispus punerea sub învinuire a lui Vlad Plahotniuc și au solicitat arestarea acestuia, astăzi, aceștia au înregistrat demersul de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 de zile și în privința ex-directorului SA „Metalferos”.

Astfel, în următoarele zile, magistrații urmează să se expună asupra demersului înaintat de către procurori.

Ex-directorul SA „Metalferos” este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care, ulterior, în scopul de a le tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor, le-a convertit sau le-a transferat prin diferite modalități.

Prin urmare, ex-directorului i se impută săvârșirea următoarelor infracțiuni:

– art. 42 alin. (2), (3) și (5), art. 284 alin. (1) din Codul penal (Crearea și conducerea unei organizații criminale); 

– art. 190 alin. (5) din Codul penal (Escrocherie în proporții deosebit de mari);

– art. 243 alin. (3) lit. a) și b) din Codul penal (Spălare de bani săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari).

Totodată, se întreprind măsuri pentru căutarea ex-directorului care, actualmente, se eschivează de a se prezenta în fața procurorilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.