Acasă Justiţie Procurora-șefă a Parchetului European vine la Chișinău: Programul vizitei

Procurora-șefă a Parchetului European vine la Chișinău: Programul vizitei

0

Procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, vine la Chișinău în perioada 11 – 14 iulie. Informația a fost confirmată de de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, care este organizatoarea vizitei.Mai mult, aceasta ar avea programate întâlniri cu șefa statului Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Laura Codruța Kövesi este o procuroră română care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European. Anterior a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA România) din 2013 până în 9 iulie 2018.

Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuroră la Sibiu și procuroră generală a României. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cea mai tânără procuroră generală din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singura procuroră generală care și-a dus mandatul până la capăt.

Parchetul European (EPPO) și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituția este responsabilă cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul Uniunii Europene.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.