Acasă Dosare de corupție Procuroarea Furtună: SIS a cerut investigarea judecătorului Paniș. Procuratua a verificat și...

Procuroarea Furtună: SIS a cerut investigarea judecătorului Paniș. Procuratua a verificat și a emis ordonanțe de refuz. Totuși, o notă „secretizată” a ajuns la Președintie

0

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a cerut investigarea judecătorului Alexei Paniș, iar Procuratura a verficat și emis ordonanțe de refuz. Totuși, CNA a expedia Aparatului președintelui țării „o notă pe care o secretizează”. Despre aceasta a declarat procuroarea Victoria Furtună la emisiunea Puterea a Patra.

„Prin cazul Paniș noi observăm cum se acționează concentrat asupra puterii judecătorești. Serviciul de Informații și Securitate care acționează în cazul dat și asta poate fi demonstrat prin materialele cauzei penale în interesul Aparatului Președintului întocmește o notă eu aș spune „povești cu zmei”. Expediază această notă către Procuratura Generală, către ANI, CSM unde indică faptul că judecătorul Paniș a luat decizii ilegale, că acesta urmează să fie atras la răspundere. Deciziile sunt ilegale. Vă rugăm să inițiați cauze penale, dar nu doar asta, dar și că s-a îmbogățit ilicit, că acționează în interesul unui grup criminal, scrie unimedia.info.

Aparent, aceste acțiuni sunt legale, dar Procuratura s-a autosesizat și în scurt timp emite ordonanță de refuz pe toate capetele de acuzații. CSM-ul la fel care a fost sesizat atenționează Serviciul de Informații și Securitate și Aparatul Președintelui că se face o imixtiune în deciziile instanțelor de judecată. ANI la fel emite decizii prin care spune că Paniș nu a încălcat regimul juridic de declarare a averii. În pofida acestui fapt, CNA expediază Aparatului Președintelui țării o notă pe care o secretizează. Toate actele, concluziile, deciziile care se aflau la Procuratura Anticorupție nu erau secretizate. Care a fost scopul? 

Aceeași notă expediată inițial de la Serviciul de Informații și Securitate a statului inițial redirecționată Aparatului Președintelui RM. Mai mult ca atât, examinând telefonul domnului Paniș am identificat că în același timp domnul Paniș a expediat către Aparatul Președinteului RM și i-au informat că este ordonanțele Procuraturii, ANI, că eu sunt integru. Însă în pofida acestui fapt președintele RM refuză numirea acestuia în calitate de judecător până la atingerea plafonului de vârstă”, a declarat Furtună.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.