Acasă Politic „Pro Moldova” cheamă prim-ministrul interimar în Parlament: Deputații trebuie să susțină Guvernul...

„Pro Moldova” cheamă prim-ministrul interimar în Parlament: Deputații trebuie să susțină Guvernul pentru a combate criza

0

„Pro Moldova” a înaintat un demers către conducerea Parlamentului, prin care solicită ca prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi să fie invitat la Biroul Permanent, pentru a fi discutate un șir de probleme cu care se confruntă cetățenii și pentru a vedea cum se pot implica parlamentarii pentru rezolvarea acestora. Anunțul a fost făcut de către liderul grupului parlamentar, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Porivit liderul „Pro Moldova” Andrian Candu, problemele cele mai importante probleme care trebuie puse în discuție împreună cu premierul interimar sunt:

  • situația financiar-bugetară din R.Moldova, posibilitățile de achiziționare a vaccinului anti-COVID;
  • achitarea restanțelor salariale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei;
  • tot ceea ce are nevoie Guvernul din partea Parlamentului, inclusiv la nivel de modificare a legislației, ca Guvernul actual, chiar dacă este în interimat, dar care trebuie să confrunte mai multe subiecte de criză, să aibă împuterniciri să le facă. 

Totodată, Adrian Candu i-a sugerat lui Ciocoi să completeze Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică cu mai mulți experți și cu reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare, pentru ca „absolut toți să-și asume responsabilitatea pentru ce se întâmplă”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.