Acasă Extern Prințul William este printre cei mai populari membri ai familiei regale

Prințul William este printre cei mai populari membri ai familiei regale

108
0
ads

Prințul William, Duce de Cambridge, este fiul cel mare al cuplului Charles, prinț de Wales, și Diana, prințesă de Wales, fiind al doilea în linia de succesiune, după Charles, la tronul Marii Britanii.

Înainte de a se înscrie la Universitatea St. Andrews din Scoția, acolo unde a studiat istoria artei și, mai târziu, geografie, prințul William a petrecut un an călătorind, transmite SafeNews.md cu referire la descoperă.ro.

Fiind expus la activități caritabile încă de la începutul vieții sale de către mama sa, William a fost voluntar în Chile. De asemenea, prințul a muncit la o fermă britanică de lactate și a vizitat Belize și țări din Africa. 

În 2005, William a absolvit St. Andrews, iar în anul următor s-a înrolat la Academia Regală Militară Sandhurst.

În pofida dorinței sale de a se alătura forțelor britanice din Irak, oficialii militari au sugerat că nici prințul William, nici fratele său mai mic, Harry, nu ar trebui să facă asta, deoarece ar putea deveni ținte de atac, punând astfel în pericol pe ceilalți soldați. 

În 2008, William a fost atașat la Forțele Aeriene Regale (RAF) și apoi la Marina Regală, astfel încât să poată câștiga experiență în toate cele trei ramuri majore ale serviciilor armate. În 2010, William și-a finalizat pregătirea ca pilot de elicopter în Forțele de Căutare și Salvare RAF și a început un tur de serviciu în Țara Galilor.

Prințul William, printre cei mai populari membri ai familiei regale britanice

Se pare că prințul William a participat la peste 150 de operațiuni înainte de a-și încheia serviciul militar în septembrie 2013. William a activat ulterior ca pilot de ambulanță aeriană din iulie 2015 și până în iulie 2017, scrie Britannica.

Prințul William se numără printre cei mai populari membri ai familiei regale britanice. William este admirat pentru calmul și eleganța afișate în urma accidentului rutier în care a murit mama sa, prințesa Diana, în 1997. Zece ani mai târziu, William și fratele său Harry au organizat o ceremonie memorială la Londra pentru a marca aniversarea morții mamei lor. La fel ca tatăl său, William este pasionat de sport și ecologie.

William a cunoscut-o pe Kate Middleton la St. Andrews

În 2020, prințul William a anunțat crearea Premiului Earthshot, fiind inspirat de inițiativa Moonshot a președintelui american John F. Kennedy de a trimite un om pe Lună. Premiul Earthshot avea să fie acordat în cinci categorii în decurs de 10 ani, iar obiectivul este „de a repara planeta”.

În noiembrie 2010, căsătoria prințului William cu iubita sa Catherine (Kate) Middleton a fost anunțată. Cei doi s-au cunoscut la St. Andrews. Nunta regală a avut loc la 29 aprilie 2011, la Westminster Abbey din Londra. 

Primul fiu al cuplului, prințul George Alexander Louis de Cambridge, a fost născut la data de 22 iulie 2013, iar fiica lor, prințesa Charlotte Elizabeth Diana de Cambridge, la 2 mai 2015. Kate Middleton a născut al doilea fiu al cuplului, prințul Louis Arthur Charles de Cambridge, la 23 aprilie 2018.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here