Acasă Social Primul deces în R.Moldova, provocat de COVID-19

Primul deces în R.Moldova, provocat de COVID-19

0

O femeie de 61 de ani din R.Moldova a murit din cauza coronavirusului. S-a întâmplat aseară, în jurul orei 2 noaptea, la Spitalul Clinic Republican. Este vorba despre cea de-a doua pacientă infectată cu virusul COVID-19. Aceasta revenise recent din Italia, anunțau pe 10 martie autoritățile.

Potrivit directorului Spitalului Republican, medicii au luptat timp de 4 zile pentru a-i salva viața. Aceasta s-a aflat la respirație artificială timp de 2 zile și 2 nopți, iar moartea a survenit din cauza unui stop cardiac.

Totodată, managerul insituției medicale susține că satul de unde este originară femeia decedată se află în carantină, iar numărul bolnavilor este în creștere în acea localitate. Aceștia se află sub supravegherea medicilor. 

Autoritățile au anunțat primul caz de testare pozitivă pentru coronavirus pe 7 martie, atunci când o femeie de 48 de ani a revenit din Italia cu simptome. În cel de-al doilea caz este vorba de o femeie de aproximativ 60 de ani, care s-a aflat a revenit din Italia, după ce a fost într-o vizită la prietena ei.

În același timp, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că 76 de persoane sunt suspectate de infectare cu virusul COVID-19. Dintre acestea, 14 sunt copii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.