Acasă Politic Primarul capitalei, despre ex-premierul Ion Chicu: Un om foarte complicat

Primarul capitalei, despre ex-premierul Ion Chicu: Un om foarte complicat

1

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, vine cu detalii din culisele colaborării cu executivul în perioada Guvernului condus de fostul premier Ion Chicu. Ceban spune că Ion Chicu ar fi ignorat problemele capitalei, deși municipalitatea contribuie semnificativ la susținerea întregii țări. În plus, Ceban respinge zvonurile că și-ar pregăti revenirea pe scena politică și spune că prioritatea sa acum este buna gestionare a Chișinăului, transmite IPN.

La câteva luni bune de la demisia fostului premier Ion Chicu, primarul Chișinăului recunoaște că a avut o colaborare nu tocmai fructuoasă cu fostul șef de executiv. Ceban și-a exprimat speranța că, odată ce va fi învestit noul Guvern, acesta va avea o relație bună cu reprezentanții municipalității, atât în avantajul locuitorilor capitalei, cât și al întregii țări.

„Ion Chicu este un om foarte complicat, au fost multiple cazuri când nu ne-am înțeles și regret acest lucru, pentru că aspectele pe care eu le abordam nu mă vizau pe mine personal, erau probleme ce-i vizau pe toți locuitorii capitalei. Și ținând cont de faptul că Chișinăul este principalul donator pentru susținerea întregii țări, el trebuia să acorde mai multă atenție acestor probleme” a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la RTR Moldova.

Ion Ceban neagă zvonurile că ar intenționa să preia șefia vreunui partid politic și spune că acum prioritatea sa este dezvoltarea și modernizarea orașului. În plus, primarul spune că nu se va implica în promovarea imaginii Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, el suspendându-și calitatea de membru al Partidului Socialiștilor  în momentul preluării mandatului de primar, în 2019.

„Au fost mai multe zvonuri că mă voi implica în politică înainte de alegerile parlamentare anticipate și, iată, că aceste zvonuri nu s-au materializat. Îmi amintesc perfect echipa care m-a susținut, mi-ar fi fost extrem de dificil fără ajutorul acestei echipe. Îi susțin plenar pe colegii din blocul PCRM-PSRM, le urez să obțină victoria, dar eu nu mă voi implica în această campanie. La alegerile prezidențiale m-am alăturat echipei de campanie doar pentru câteva zile și consider că am procedat corect”, a mai spus Ceban.

La alegerile prezidențiale din 2020, Ion Ceban a făcut campanie în favoarea lui Igor Dodon, deși deja avea suspendată calitatea de membru al PSRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.