Acasă Politic Prima reacție a PAS la decizia Curții Constituționale

Prima reacție a PAS la decizia Curții Constituționale

0

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, vine cu o reacție la decizia de azi a Curții Constituționale care a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier. Potrivit lui, decizia de azi n-a rezolvat criza politică, ci chiar a agravat-o, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Decizia Curții Constituționale a nedumerit societatea, pentru că problema nu a fost rezolvată, dar, posibil, chiar a fost agravată. Cu părere de rău, Curtea Constituțională n-a avut curajul să vină de partea cetățenilor care nu mai vor să vadă acest Parlament, aceste coaliții dintre „kulioace” și hoți de miliarde”, a declarat el în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.