Acasă Extern Prețuri exagerate pe o insulă grecească: 811 euro pentru două băuturi

Prețuri exagerate pe o insulă grecească: 811 euro pentru două băuturi

0

Un restaurant grecesc de pe plajă a ajuns ținta criticilor aspre din nou după ce doi turişti au fost şocaţi când au primit o notă de plată de 811 euro pentru două băuturi.

DK Oyster este un restaurant extrem de cunoscut situat pe plaja Platis Gialos de pe insula Mykonos, care se descrie ca fiind „o saga modernă de răsfăț”. Însă cei care frecventează această insulă, care este cunoscută oricum drept cea mai scumpă și cea mai exclusivistă insulă grecească, spun că vara prețurile la acest restaurant o iau razna și turiștii au acuzat de nenumărate ori prețurile absurde la mâncare și băutură, scrie digi24.ro.

Tocmai din cauza prețurilor restaurantul are recenzii foarte proaste pe Tripadvisor.

Într-o recenzie postată pe Tripadvisor în luna mai, o turistă, Lori E., a scris: „Țeapă totală! Asigurați-vă că primiți chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit, pentru că taxează în plus”.

Turista spune că a fost convinsă să comande băuturi de la renumitul local de oferta cu șezlonguri gratuite.

„Am comandat două băuturi pe care le-am văzut ulterior în meniu și costau 51 de euro fiecare. Și de parcă asta nu era deja absurd, când ne-am întors în State am constatat că, de fapt, am fost taxați cu 876 de dolari (811 euro). pentru două băuturi!!!”, a spus Lori E. în recenzie.

Cei doi turisți încearcă acum să conteste nota uriașă împreună cu compania de la care au cardul de credit, mai cu seamă că nu au primit o copie a chitanței.

Deși perceperea de prețuri mari nu este ilegală în Grecia, reglementările UE impun ca restaurantele să anunțe prețul total înainte de a solicita plata.

Managerul DK Oyster Dimitrios Kalamaras își apără frecvent tarifele uriașe răspunzând recenziilor de de Tripadvisor. A răspuns și la recenzia postată de Lori: „Șezlongurile noastre vin gratuit cu o consumație minimă, așa că încurajăm toți vizitatorii să verifice meniurile înainte de face comanda. Aș dori să menționez că meniurile noastre sunt afișate pe tabele de lângă intrare, care arată prețurile preparatelor și băuturilor noastre.”

Restaurantul din Mykonos nu este străin de acuzații de „înșelătorie”, motiv pentru care Tripadvisor a adăugat pentru această locație un „avertisment de siguranță”, lucru pe care îl face extrem de rar.

În 2019, un turist american a fost șocat după ce a primit o notă de plată de 836 de euro pentru niște calamari și beri, postând un avertisment cu majuscule „EVITAȚI ACEST LOC CU ORICE PREȚ!”

Trei ani mai târziu, o mamă și fiica ei au ajuns în justiție împotriva restaurantului, după ce au plătit aproape 600 de euro pentru două mojito și o farfurie cu picioare de crab.

Brenda Moulton și avocatul fiicei ei, Kaylea, în vârstă de 19 ani, Marizanna Kikiri, au spus că mai mulți clienți au fost amenințați atunci când au refuzat să plătească notele exagerat de mari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.