Acasă Uncategorized Preţul la petrol a depăşit 90 dolari pe baril pentru prima oară...

Preţul la petrol a depăşit 90 dolari pe baril pentru prima oară din 2014

0

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă pe piaţa internaţională a petrolului, au depăşit, miercuri, 90 de dolari pentru prima dată din 2014, continuând redresarea puternică de la minimele din perioada pandemiei, atinse în aprilie 2020, transmite CNBC.

Depăşirea acestui prag de preţ vine pe fondul tensiunilor geopolitice tot mai mari dintre Rusia şi Ucraina şi pe măsură ce oferta rămâne limitată, pe fondul unei reveniri a cererii, transmite SafeNews.md cu referire la News.ro.

Preţul petrolului Brent a crescut cu peste 2%, ajungând la 90,07 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, indicatorul de referinţă al petrolului din SUA, au avansat, de asemenea, cu peste 2%, până la 87,43 dolari pe baril.

 Rebecca Babin, de la CIBC Private Wealth, a declarat că potenţialele sancţiuni împotriva Rusiei, care ar fi declanşate de o invazie a Ucrainei, ar fi un catalizator pentru creşterea preţurilor ţiţeiului.

Goldman Sachs a declarat miercuri că potrivit scenariului de bază al companiei este puţin probabil să apară întreruperi în aprovizionare, dar că preţurile energiei ar putea creşte, având în vedere o ofertă deja limitată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.