Acasă Extern Preşedintele Ucrainei cere UE să rămână unită în faţa Rusiei

Preşedintele Ucrainei cere UE să rămână unită în faţa Rusiei

0

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene să rămână unită în faţa Rusiei, în cadrul unei convorbiri telefonice pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, și după o serie de declaraţii controversate ale unor responsabili germani.

Zelenski a subliniat că pentru Ucraina este important să se păstreze unitatea tuturor ţărilor membre UE, în ceea ce priveşte protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării sale, pe fondul temerilor unei invazii ruse, a indicat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit, luni, Uniunii Europene pentru ceea ce a spus că a fost o decizie ”în timp util” de a oferi 1,2 miliarde de euro asistenţă macro-financiară pentru a sprijini Kievul în impasul său cu Rusia, relatează Reuters și AFP.

”Ucraina puternică este cheia securităţii europene”, a spus Zelenski într-un Tweet, după ce preşedinta Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a anunţat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina pentru a atenua efectele impasului cu Rusia.

Zelenski le-a mulţumit preşedintelui Consiliului European Charles Michel şi liderilor naţionali ai UE pentru solidaritate şi sprijin în starea de impas în care se află ţara sa cu Rusia, care a desfăşurat trupe de-a lungul graniţei lor comune.

”Vă sunt recunoscător, domnule preşedinte al Consiliului European şi liderilor ţărilor UE, ai căror diplomaţi rămân în statul nostru şi ne susţin, făcându-şi treaba”, a spus Zelenski într-o convorbire telefonică avută cu Charles Michel.

Zelenski a precizat că Ucraina nu va răspunde provocărilor din partea rusă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.