Acasă Extern Preşedintele rus Vladimir Putin întreprinde o vizită oficială în China

Preşedintele rus Vladimir Putin întreprinde o vizită oficială în China

0

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe chinez. Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni.

„La invitaţia preşedintelui Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizită de stat în China în 16-17 mai”, adică joi şi vineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez, Hua Chunying, scrie agerpres.ro.

Aceasta va fi a patra întrevedere faţă în faţă între cei doi preşedinţi, de la începutul războiului în Ucraina, în februarie 2022.

Cu câteva zile înainte de lansarea acestei invazii, Moscova şi Beijingul afirmaseră că prietenia lor este „fără limite” şi de atunci relaţiile lor diplomatice şi comerciale s-au întărit considerabil.

Rusia a găsit în China un partener economic crucial în faţa avalanşei de sancţiuni occidentale decise ca reacţie la ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

La rândul său, China beneficiază de importante reduceri la preţul la gaz şi petrol din partea ţării vecine.

Autorităţile chineze se declară oficial neutre şi nu au condamnat niciodată invazia rusă, suscitând critici din partea comunităţii occidentale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.