Acasă Justiţie Președintele raionului Cahul, eliberat din arest la domiciliu

Președintele raionului Cahul, eliberat din arest la domiciliu

0

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, învinuit în dosarele licitațiilor trucate a fost eliberat din arest la domiciliu sub supraveghere judiciară. Despre aceasta a anunțat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

„O veste bună în această seară. Colegul nostru Marcel Cenușă, Președintele raionului Cahul a fost eliberat din arest la domiciliu sub supraveghere judiciară. O istorie inventată de procurori, baladă născocită de un grup din 30 de procurori și angajați CNA deloc nu este credibilă. Urmează să-i punem pe banca acuzaților pe cei care fabrifică dosare la comandă. Asta va fi victoria adevărului și bunului simț”, a scris Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

La data de 4 aprilie, ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au reținut 9 persoane, suspectate de trucarea unor licitații publice.

Ofițerii DGT și procurorii anticorupție l-au recunoscut, în calitate de bănuit pe vicepreședintele raionului Cahul în dosarul licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 1 milion de lei. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu, comis în interesul unei întreprinderi, care ar fi câștigat una din licitații prin eludarea legislației. În prezent, bănuitul este urmărit penal în stare de libertate.

Nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii din oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție și ofițerii CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre cei reținuți s-au numărat președintele raionului Cahul, primarul comunei Moscovei, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt învinuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

La 5 aprilie, în arest preventiv a fost plasat și șeful Direcției construcții din cadrul Consiliului Raional Cahul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.