Acasă Politic Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președinta AP OSCE....

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președinta AP OSCE. Despre ce au discutat cei doi oficiali

0

În cadrul vizitei în Republica Elenă, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președinta Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE). Discuțiile s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE.

A fost făcut un schimb de opinii privind procesul de reglementare transnistreană și anume – asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație spre și dinspre regiunea transnistreană.

A fost reiterată determinarea de a găsi căi pașnice pentru apropierea celor două maluri.

„Locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a subliniat președintele Parlamentului.

De asemenea, oficialii au discutat situația pandemică. Igor Grosu a confirmat deschiderea autorităților Republicii Moldova de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului.

Amintim că președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, participă la Conferința europeană a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care are loc în zilele de 21 și 22 octombrie, la Atena, Grecia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.