Acasă Politic Președintele Maia Sandu a discutat cu delegația APCE

Președintele Maia Sandu a discutat cu delegația APCE

92
0
ads

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Delegația efectuează o vizită preelectorală în Republica Moldova, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Șefa statului a salutat faptul că APCE a decis să trimită misiunea de observare a alegerilor la Chișinău, în situația în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil, din cauza pandemiei. 

„Am discutat despre modul în care este pregătit scrutinul, inclusiv despre felul în care vor funcționa secțiile de vot deschise în diasporă și în regiunea transnistreană, și cum pot fi asigurate condițiile necesare pentru exprimarea liberă și democratică a voinței cetățenilor, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și cea internațională”, a spus Maia Sandu.

În cadrul discuției, președintele Republicii Moldova a menționat că, în continuare, procesul electoral din țara noastră este marcat de problemele ce ne-au rămas ca moștenire din trecut. 

„Este vorba de finanțarea ilegală a partidelor, de propaganda și dezinformarea din spațiul public, de discursul de ură și coruperea alegătorilor. Cadrul legal trebuie îmbunătățit de următorul Parlament, dar, pentru scrutinul actual, instituțiile statului trebuie să-și îndeplinească obligațiunile cu maximă responsabilitate pentru a asigura alegeri libere și corecte”, a subliniat șefa statului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here