Acasă Comunicate de presă Precizările Institutului Oncologic despre pacienta ce a căzut de la etajul 7...

Precizările Institutului Oncologic despre pacienta ce a căzut de la etajul 7 al instituției

0

Institutul Oncologic oferă detalii oficiale despre cazul pacientei care a decedat, după ce a căzut de la etajul 7 al instituției. Într-un comunicat de presă, Institutul Oncologic precizează că a fost efectuată o anchetă internă, iar cazul a fost preluat de organele de drept.

În comunicat se precizează că astăzi, 04.10.2020 în Institut s-a desfășurat o anchetă interne pe cazul de suicid al pacientei I.N. în următoarea componență: Larisa Catrinici director, Corneliu Prepelița vicedirector medical, Aliona Grecu vcedirector nursing, Șef secție hematologia oncologică nr.2, Aliona Golub, medicii responsabili de gardă pentru data de 03.10.2020: Victor Șchiopu și Victor Tomacinschii, medicul Terapie Intensivă Mihail Sinicliu, asistenta medicală de gardă în secția Hematologie 2, Natalia Gavrilița și infirmiera îngrijătoare Zinaida Lușmanscaea.

Ancheta preventivă a constatat următoarele: Pacienta I.N. la evidență în Institutul Oncologic din 2019 cu maladia pe profilul hematologia oncologică. Este a doua spitalizare în Institutul Oncologic pentru tratament, prima spitalizare în iunie 2019, spitalizarea actuală la 02.10.2020 ora 9.44. Pacienta a fost spitalizată în salon cu capacitatea pentru 2 pacienți, fiind singură. În ziua de vineri 02.10.2020 au fost efectuate investigațiile clinice de laborator, biochimia, examinarea imagistică prin Radiografia cutiei toracice. A fost realizată evaluarea medicală în componența consiliumului: medicului curant Cristina Catană în comun cu șef secție, Aliona Golub. Starea generală estimată era gravă pe maladia de bază, fiind elaborată tactica de conduită medicală.

În aceeași zi a fost aplicat tratament intervențional și medicamentos. La 03.10.2020 pacienta a fost examinată de medicul responsabil de gardă pe Departamentul hematologie, Victor Tomacinschii la ora 8.30 în timpul vizitei și la 14.20 cu comunicare și indicarea recomandărilor. Starea sănătății se menținea grav stabilă. Pacienta a comunicat cu personalul medical fără să manifeste semne de nesatisfacție și nu au fost înregistrate careva suspecții privind tentativa de suicid.

Ultimul contact cu angajații Institutului a fost la 17.30, pacientei i s-a oferit cina. Pacienta discuta la telefon. La 17.40 a fost constatat deces violent al pacientei, ca urmare a căderii de la înălțimea etajului 7.

Institutul Oncologic anunță că acest caz a fost preluat de organele de anchetă și Medicina Legală. Instituția exprimă condoleanțele familiei și celor apropiați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.