Acasă Social Precizările Agenției de Mediu privind praful saharian: Nu e un pericol

Precizările Agenției de Mediu privind praful saharian: Nu e un pericol

0

Un nor de praf saharian a fost resimțit pe teritoriul Republicii Moldova, în data de 23 aprilie începând cu orele 00:00, care s-a menținut pe parcursul nopții spre 24 aprilie. Cu precizări în acest sens au venit reprezentanții Agenției de Mediu.

Potrivit Agenției de Mediu, picăturile de ploaie cu praf nu prezintă în aer un pericol semnificativ pentru sănătate, cu excepția inconvenientelor estetice.

Se menționează că, condițiile meteorologice atestate ca precipitațiile atmosferice au favorizat dispersarea particulelor de praf în atmosferă și ca rezultat nu au contribuit la acumularea lor în stratul atmosferic.     

„Particulele de praf s-au amestecat cu picăturile de ploaie depunându-se pe suprafața solului și astfel, conform observațiilor efectuate de Agenția de Mediu la stațiile automate din municipiul Chișinău și satul Mateuți, raionul Rezina, în aer nu s-au înregistrat depășiri ale valorile concentrațiilor PM10 și PM 2,5”, precizează Agenția de Mediu. 

De asemenea, se menționează că în după-amiaza zilei de astăzi, 24 aprilie, masa de aer încărcat cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.