Acasă Social Precizare SafeNews.md cu privire la DEZMINȚIREA informațiilor publicate de DISINFO, în care...

Precizare SafeNews.md cu privire la DEZMINȚIREA informațiilor publicate de DISINFO, în care sunt vizați reprezentanți al Platformei DA. Dreptul la replică al d-lui Vasile Nastase

0
La 5 iulie 2021, redacția portalului de știri SafeNews.md a preluat un material de pe portalul DISINFO cu titlul DISINFO: Dragostea deloc platonică a lui Platon cu Dodon/Țopa/Voronin/Cavcaliuc/AUR/Șor/Năstase sau cum se mai fură niște miliarde cât Moldova discută slogane electorale. Material în care se vorbeste și despre o presupusă ”legătură” dintre Nastase și Platon, dar pentru care nu ne-am asumat dreptul de autor.

În urma preluării materialului respectiv, în aceeași zi de 5 iulie 2021, SafeNews.md a publicat un alt material de dezmințirea a informațiilor, cu titlul: ”Platforma DA NEAGĂ informațiile publicate de DISINFO, considerându-le drept un atac”

Materialul a venit drept rezultat al unei discuții cu un reprezentant al Platformei DA, care a menționat faptul că dreptul la replică al Platformei DA, este publicarea unui memoriu din 2014, care ar combate informațiile publicate în materialul preluat de pe DISINFO.

Dreptul nostru la replică este acest memoriu public, adresat instituțiilor internaționale încă în 2014.
Insistăm să fie publicat!
se arăta în mesajul membrului Platformei DA.

Astfel, după oferirea dreptului la replică, în materialul menționat mai sus, reprezentantul Platformei DA a venit cu un mesaj prin intermediul căruia a mulțumit redacției SafeNews.md pentru respectarea dreptului de a dezminți informațiile.

Ulterior, joi, 8 iulie, în adresa redacției SafeNews.md a parvenit o Cerere prealabilă privind dezmințirea informațiilor calomnioase din partea d-lui Vasile Nastase.

Menționez că nici o informație din cele expuse despre mine în linkul menționat mai sus
nu este adevărată, iar așa zisa probă (biletul de avion) este un fals (așa cum eu nu am
zburat pe data de 29 mai 2021 în Istanbul), menționează Vasile Nastase.

Cerere Prealabila Safenews … by SafeNews

În urma recepționării respectivei Cereri, redacția SafeNews.md a expediat un răspuns d-lui Vasile Nastase în care a fost explicată situația creată.

La scurt timp, Vasile Nastase a venit cu o postare pe o rețea de socializare, prin intermediul căreia și-a arătat indignarea față de informațiile apărute în spațiul public, oferind portalului de știri SafeNews.md calificativele precum: ”mizerii de siteuri”râsuri” și ”nemernici”.

În urma acestui subiect, portalul de știri SafeNews.md, deși a respectat codul deontologic al jurnalistului, oferind DREPTUL LA REPLICĂ și posibilitatea de a DEZMINȚI informațiile la adresa Platformei DA, nu se va ghida ”de instincte” și prezintă scuze publice pentru preluarea materialului respectiv, fără a se asigura de veridicitatea informațiilor și anunță despre înlăturarea acestuia de pe portal.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.