Acasă Anticipate 2021 PPDA cere CEC să demonstreze că nu a avut timp să deschidă...

PPDA cere CEC să demonstreze că nu a avut timp să deschidă secții de vot în diasporă

0

Platforma DA anunță, în cadrul unei declarații publice, că solicită Comisiei Electorale Centrale „să iasă public și să demonstreze că nu a avut suficient timp pentru a deschide secții de votare peste hotare”. În cadrul declarației, partidul condus de Andrei Năstase își asumă „o nouă victorie în ce privește apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova aflați în diasporă”, făcând referire la faptul că „Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de recurs depusă de către Comisia Electorală Centrală împotriva hotărârii Curții de Apel Chișinău”, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

„Comisia Electorală Centrală, în loc să execute hotărârea Curții de Apel Chișinău, nu a făcut decât să mai tragă de timp, pentru a da vina pe contestatari la o eventuală imposibilitate a constituirii secțiilor de votare peste hotare motivând prin timpul scurt rămas. Le spunem cu tărie, nu puteți voi fura cât putem noi vota.
Comisia Electorală Centrală va spune că nu are timp suficient. Atunci să iasă public și să demonstreze cu probe că nu au avut timp suficient și nu-l au nici acum pentru fapte bune, așa cum au avut timp pentru emiterea unor hotărâri ilegale contestate și anulate de către instanța de judecată”, se mai arată în declarația Platformei DA.

În ultima perioadă a început să se vehiculeze ideea amânării scrutinului din 11 iulie, din cauza lipsei de timp pentru deschiderea secțiilor de vot în diaspora.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.