Acasă Justiţie Posturi TV, suspendate. Pușcaș: Vremurile bune ignoră Constituția

Posturi TV, suspendate. Pușcaș: Vremurile bune ignoră Constituția

208
0

Fostul președinte al Curții Constituționale, Victor Pușcaș, susține că decizia autorităților de a suspenda șase canale TV este una neconstituțională.

Potrivit lui „decizia CSE nu mă miră pentru că unii lideri au declarat că vor instala ,,vremurile bune”, folosind metode netradiționale … adică ignorând Constituția și legislația în vigoare. Ar fi mult mai reușit de a forma la cetățeni capacitățile de a selecta informația decât a le interzice”, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md.

„CSE (Comisia Situații Excepționale) a suspendat șase canale TV, începând cu ziua de 19.12.2022 pe durata stării de urgență.

Dar, cunoscând practica guvernării actuale de a menține situația excepțională de la … și până la … se poate de presupus că aceste canale au dat „ortul popii” … dacă nu vor contesta decizia în ordinea stabilită /Codul penal și art. art.32, 34 și 54 din Constituție/.

Însă pe mine decizia CSE nu mă miră pentru că unii lideri au declarat că vor instala ,,vremurile bune”, folosind metode netradiționale … adică ignorând Constituția și legislația în vigoare.

Fiind laureat al Clopotului de Bronz pentru consecvență și curaj în promovarea libertății de exprimare și accesului la informație, acordat de Centrul „Acces-info” în 2009, consider, că practicile administrative de limitare a libertății opiniei și exprimării /art.32/ și a dreptului la informație /art.34/ sunt contraproductive. Ar fi mult mai reușit de a forma la cetățeni capacitățile de a selecta informația decât a le interzice.

Anticipând atacurile la persoană, comunic că mai multe învăț de la dușmani decât de la prieteni.

Astfel mi-am amintit de poziția „tătucăi popoarelor”. La el au venit un grup de intelectuali care intenționau să editeze un ziar și l-au rugat să-și expună părerea. Peste câteva zile Stalin le-a răspuns: „Este foarte moale hârtia. Personal citesc 1-2 ziare, restul le cumpăr pentru a le folosi în diferite scopuri, necitindu-le”.

Cu părere de rău mulți au condamnat bolșevismul, stalinismul, totalitarismul etc., dar n-au primit injecții contra neobolșevismului, neostalinismului, neototalitarismului etc. și astfel avem ce avem”, afirmă Victor Pușcaș.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here