Acasă Diverse Postul de televiziune Euronews România va deschide o filială în Moldova

Postul de televiziune Euronews România va deschide o filială în Moldova

0

Postul de televiziune Euronews România va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an.

Anunțul a fost făcut de rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, în cadrul unei emisiuni de la Radio România Actualități, transmite SafeNews.md, cu referire la radiomoldova.md.

El a adăugat că decizia face parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator și de formator de opinie la nivel național și european.

„Euronews România este o televiziune dezvoltată în parteneriat cu Euronews World, cu girul Comisiei Europene pentru România. Politehnica București are licența pentru Euronews România, dar și pentru Euronews Republica Moldova și vom dezvolta în perioada următoare și filiala din Republica Moldova pentru Euronews, ținând cont de presiunea extraordinară care există în Republica Moldova și ne dorim să avem o voce proeuropeană și în această parte a lumii. Este parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator, să spun așa, pe de o parte, pe de altă parte și de formator la nivel național și european”, a menționat rectorul.

Postul Euronews Republica Moldova urmează să fie lansat până în toamna acestui an.

„Calculele noastre și discuțiile de la Chișinău rămân. Această linie e pornită deja. Ne dorim ca în toamnă, cel mai târziu în toamnă, Euronews Moldova să fie on-air, să avem un studio acolo, cu corespondent și cu emisiuni dedicate”, a adăugat Mihnea Costoiu.

Radio România este prezentă de peste 10 ani pe piața media din Republica Moldova, cu postul Radio România Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.