Acasă Politic Popescu: Reforma justiției, prioritatea zero a Guvernului de la Chișinău

Popescu: Reforma justiției, prioritatea zero a Guvernului de la Chișinău

0

”Reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt prioritatea zero a Guvernului nostru”. Astfel de asigurări le-a dat vicepremierul Nicu Popescu membrilor delegației Grupului de lucru de nivel înalt privind reforma justiției a Consiliului Europei.

„Am mulțumit delegației Consiliului Europei pentru asistența și expertiza pe care ni le-au oferit prin intermediul Grupului de lucru în procesele de modificare a legislației, inclusiv a Constituției, în ceea ce privește Consiliul Superior al Magistraturii și pe dimensiunea asigurării consolidării statului de drept și a instituțiilor democratice”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

Oficialii au subliniat că crearea Grupului de lucru sub auspiciile secretarului general al Consiliului Europei, precum și continuarea cooperării fructuoase cu instituțiile naționale confirmă gradul avansat al parteneriatului între Republica Moldova și Consiliul Europei, dar și aderența fermă a țării la valorile comune ale organizației.

„Am reiterat că reforma justiției și combaterea corupției de nivel înalt sunt prioritatea zero a Guvernului nostru. Expertiza Grupului de lucru rămâne a fi esențială în procesul de avansare al acestor reforme”, a precizat vicepremierul Nicu Popescu.

Delegația Consiliului Europei a salutat adoptarea de către Parlament a amendamentelor constituționale și a dat asigurări cu privire la disponibilitatea oferirii, în continuare, a expertizei în vederea realizării obiectivelor punctuale în domeniul justiției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.