Acasă Politic Popescu: R. Moldova va prelua expertiza Ucrainei privind importul de gaz

Popescu: R. Moldova va prelua expertiza Ucrainei privind importul de gaz

141
0
ads

Viceprim-ministrul Nicu Popescu s-a întâlnit în Ucrainei cu Yuriy Vitrenko, președintele Consiliului de administrație al companiei ucrainene Naftogaz. Discuțiile au avut loc în contextul cooperării bilaterale existente între țările noastre, subiectul principal fiind consolidarea interacțiunii în domeniul energetic în vederea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze naturale și, respectiv, sporirii securității statului nostru în acest sector.

„Având în vedere criza energetică fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene, am convenit cu partea ucraineană să creăm un grup de lucru care va permite preluarea expertizei Ucrainei privind importul de gaze”, a spus șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu.

Oficialii au abordat soluțiile tehnice pe care pot fi implementate în cooperare cu autoritățile din Ucraina, în scopul furnizării neîntrerupte a gazelor naturale în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here