Acasă Politic Popescu a discutat cu reprezentanții SUA problemele de securitate regională

Popescu a discutat cu reprezentanții SUA problemele de securitate regională

0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a discutat cu reprezentanţii SUA despre situaţia din Republica Moldova şi problemele de securitate regională. Potrivit serviciului de presă al MAEIE, discuţia a avut loc în cadrul unei videoconferinţe organizate de centrul analitic american German Marshall Fund. La ea au participat reprezentanţi ai Congresului SUA, Departamentului de Stat, Agenţiei SUA pentru dezvoltare internaţională şi diverse organizaţii internaţionale neguvernamentale.

Potrivit comunicatului de presă al MAEIE, participanţii la discuţie „au discutat despre progresul autorităţilor de la Chişinău în procesul de dezvoltare a ţării noastre în contextul provocărilor economice şi de securitate din regiune”. În special, au fost discutate aspecte legate de actuala criză energetică, evoluţiile în materie de securitate şi impactul acestora asupra proceselor interne în timpul agendei de reforme din Republica Moldova şi impactul COVID-19.

„Am reiterat interesul şi angajamentul Republicii Moldova pentru aderenţa la valorile democraţiei şi oportunităţile de sprijin şi asistenţă concretă din partea SUA şi a partenerilor internaţionali de dezvoltare pentru a spori rezilienţa şi a întări eforturile ţării noastre de fortificare a securităţii cetăţenilor, ridicarea nivelul de prosperitate şi avansarea în reformarea ţării”, a menţionat vicepremierul Nicu Popescu, confirmând disponibilitatea de a intensifica activităţile grupurilor de lucru în cadrul dialogului strategic cu Statele Unite.

El a vorbit despre strategia diplomaţiei moldoveneşti, bazată pe principiul „patru D” – dezvoltare europeană, dialog, diaspora şi diplomaţie economică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.