Acasă Social Politolog american: Rusia nu este o putere raţională

Politolog american: Rusia nu este o putere raţională

0

Retragerea trupelor ruseşti din regiunea transnistreană poate fi realizată printr-o presiune constantă asupra Rusiei la forurile internaţionale. Potrivit agenţiei Infotag, aceasta este părerea politologului american, Vladimir Socor.

El a menţionat într-un interviu acordat pentru „Europa Liberă” că „Rusia nu poate fi convinsă să-şi retragă trupele, bazându-se pe bunul simţ”.

„Rusia nu este o putere raţională. Diplomaţia Moldovei şi a statelor sale prietenoase ar trebui să ridice în mod constant această problemă la toate forumurile internaţionale, nu doar o dată pe an la Adunarea Generală a ONU, ci şi în toate organizaţiile internaţionale posibile şi să se refere în mod constant la dreptul internaţional”, a spus expertul.

În acelaşi timp, Socor consideră că în această chestiune nu trebuie să ne bazăm pe „comunitatea mondială”.

„Comunitate mondială nu există. Acesta este un concept inexistent şi complet nerealist. Ar fi absurd să apelezi la o entitate inexistentă”, spune expertul.

Socor consideră că Moldova însăşi trebuie să înţeleagă pe al cui sprijin se poate baza în subiectul retragerii trupelor.

„Întrebarea este în ce măsură puterile occidentale – SUA, UE, capitalele influente ale Uniunii Europene sunt gata să transfere subiectul trupelor ruse din Republica Moldova într-o prioritate activă. În ce măsură Washington, Bruxelles, Berlin sunt gata să ridice această problemă şi să o adreseze Rusiei? În această direcţie ar trebui să funcţioneze diplomaţia moldovenească”, a spus expertul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.