Acasă Justiţie Polițistul ce a provocat un accident mortal a primit 30 de zile...

Polițistul ce a provocat un accident mortal a primit 30 de zile de arest

0

Polițistul de patrulare, suspectat de accidentarea mortală a unei femei, urmează să petreacă următoarele 30 de zile în arest preventiv. Avocatul inspectorului a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel Chișinău.

Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat că inspectorului i-a fost înaintată învinuirea în baza a două articole din Codul Penal.

Este vorba despre „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport”.

Pentru această faptă, șoferul riscă până la șapte ani de închisoare.

O altă cauză penală a fost pornită pentru părăsirea locului accidentului rutier, faptă ce se pedepsește cu amendă, muncă neremunerată sau închisoare până la doi ani.

Oleg Afanasii a menționat că măsura preventivă a fost solicitată în contextul gravității cazului.

Potrivit lui, învinuitul refuză să facă declarații.

Inspectoratul General al Poliției informa joi, după ce polițistul a fost reținut, că acesta a refuzat să fie testat cu aparatul Drager, dar și-a dat acordul și i-au fost prelevate probe biologice. Rezultatele nu sunt deocamdată gata.

O femeie de 36 de ani a fost accidentată mortal în seara de 13 ianuarie, pe strada Socoleni din capitală.

Șoferul a fugit de la fața locului, însă a fost reținut la scurt timp.

Acesta s-a dovedit a fi ofițer de patrulare, în vârstă de 25 de ani, care, potrivit poliției, era în afara orelor de serviciu. 

Automobilul a fost depistat pe strada Podgorenilor.

Șoferul se afla în mașină, împreună cu soția.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.