Acasă Comunicate de presă Polițiști de frontieră, instruiți de experți letoni cum să detecteze actele false

Polițiști de frontieră, instruiți de experți letoni cum să detecteze actele false

0

21 de polițiști de frontieră din cadrul SPF Aeroportul Internațional Chișinău și-au îmbogățit bagajul de cunoștințe privind detectarea documentelor de călătorie modificate și false.

Orele de curs au fost desfășurate de către reprezentanții Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Letoniei ieri, 3 mai, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Pe lângă informațiile teoretice, polițiștii de frontieră au participat la exerciții practice, unde au aplicat diferite metode de examinare a documentelor de călătorie, dar și de facilitare a adaptării unui limbaj tehnic ori de câte ori este nevoie în cazurile de trimitere a documentelor, cu suspecții rezonabile de fals, la linia a doua pentru investigații.

Potrivit unui comunicat remis presei, cursul a urmărit mai multe scopuri: să crească gradul de conștientizare în rândul polițiștilor de frontieră din prima linie cu privire la proiectarea și abuzul asupra securității documentelor de identitate; să sublinieze rolul lor vital în detectarea documentelor false și să se familiarizeze cu instrumentele de instruire disponibile și cele mai recente tendințe în domeniul falsului în documente.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.