Acasă Social Polițist din Anenii-Noi, reținut în timp ce lua mită

Polițist din Anenii-Noi, reținut în timp ce lua mită

0

Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii-Noi a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul CNA, fiind bănuit într-un dosar de trafic de influență. Potrivit informației, polițistul ar fi promis denunțătorului său că îl va ajuta să soluționeze un dosar de căutare contra sumei de 11.000 de lei.

Omul legii ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Ca urmare, polițistul a fost reținut în după-amiază zilei de ieri, 13 ianuarie, pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11.000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală în temeiul art.326 cod penal – traficul de influență. 

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.