Acasă Justiţie Polițist bănuit de comiterea abuzului în serviciu, reținut de procurorii din Hîncești

Polițist bănuit de comiterea abuzului în serviciu, reținut de procurorii din Hîncești

0

Procuratura raionul Hîncești în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI au reținut un polițist bănuit de comiterea abuzului în serviciu.

Potrivit funcționarilor legii, urmărirea penală, la caz, a fost inițiată la 3 aprilie 2024 de către Procuratura raionului Hîncești conform elementelor constitutive ale componenţei infracţiunii de abuz în serviciu.

Polițistul este acuzat de faptul că, fiind informat despre săvârșirea unui șir de infracțiuni deosebit de grave și excepțional de grave de către un grup de persoane asupra mai multor victime, inclusiv minore, nu a întreprins intenționat acțiuni prompte de acumulare a informației pe acest caz.

Drept rezultat ale acțiunilor sale, organele legii au efectuat la 5 aprilie cinci percheziții: la domiciliul, în mașina personală, mașina de serviciu și biroul polițistului, de unde au fost ridicate un telefon mobil, un dispozitiv electronic și acte, ultimul fiind reținut.

Procuratura Hîncești anunță că urmează să înainteze un demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.