Acasă Extern Podoliak: Rusia și-a modificat tactica pentru a forța Ucraina să iasă la...

Podoliak: Rusia și-a modificat tactica pentru a forța Ucraina să iasă la negocieri

0

Consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoliak, a afirmat într-un interviu pentru Canal 24 că Rusia atacă cu rachete orașele pașnice, încercând să intimideze oamenii și să oblige autoritățile ucrainene către negocieri sau la concesii teritoriale.

”Rusia și-a schimbat tactica. Acum atacă orașele noastre cu rachete de croazieră mai puternice. De ce? Pentru că din punct de vedere militar, după cum s-a dovedit, ei nu știu să lupte prea bine. 

Rușii au trecut la un alt concept de război, în care vor să creeze panică pe scară largă în Ucraina, să intimideze oamenii și să-i oblige să facă presiuni asupra guvernului pentru ca noi să facem niște concesii Rusiei”, a spus Mihail Podoliak.

”Care este tactica actuală? Pe de o parte, ei nu iau în considerare modul în care lumea reacționează la aceste atacuri inumane cu rachete de croazieră asupra zonelor rezidențiale. 

Obligă oamenii să facă presiuni asupra guvernului ca să spună «să facem niște concesii teritoriale». Pe de altă parte, rușii investesc bani în lobby-ul lor prorus pe piețele politice din alte țări, astfel încât și ei să spună: «să punem cumva capăt războiului»”, a precizat Mihail Podoliak.

Consilierul prezidențial ucrainean a dat însă asigurări că noua tactică a Rusiei – de a forța Ucraina să se așeze la masa negocierilor – nu va funcționa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.