Acasă Justiţie PNM propune modernizarea accesului la justiție în Republica Moldova

PNM propune modernizarea accesului la justiție în Republica Moldova

0
justice concept, selective focus on nearest part ,lens blur f/x

Partidul Național Moldovenesc (PNM) anunță astăzi, 29 martie, despre un demers important în direcția îmbunătățirii sistemului judiciar din Republica Moldova, prin înaintarea unei inițiative legislative către Ministerul Justiției.

Conform PNM, scopul acestei inițiative este schimbarea fundamentală a modului în care cetățenii pot accesa justiția în țara noastră.

„În prezent, pentru a desemna un avocat, cetățenii trebuie să se deplaseze personal și să semneze documente fizice. Această procedură poate constitui o barieră majoră, mai ales pentru cei care se află în străinătate sau departe de avocatul lor”, menționează partidul.

PNM propune introducerea posibilității de a semna electronic mandatele de avocat. 

„Implementarea acestui proiect va face procesul mult mai accesibil, rapid și mai puțin costisitor. Prin adaptarea la standardele europene și internaționale și prin utilizarea avansată a tehnologiei, dorim să modernizăm și să eficientizăm sistemul juridic din Republica Moldova.”

Partidul Național Moldovenesc sugerează punerea în aplicare a inovației așa încât acesta posedă beneficii evidente pentru cetățeni.

„Beneficiile acestei propuneri sunt evidente. Cetățenii vor putea desemna reprezentanți juridici fără a fi necesară prezența fizică, economisind astfel timp și resurse. De asemenea, această măsură va asigura integritatea și autenticitatea documentelor, promovând o justiție mai accesibilă și mai eficientă pentru toți cetățenii”.

„Prin această inițiativă, nu doar îmbunătățim accesul la serviciile juridice, ci și consolidăm încrederea în sistemul de justiție al țării noastre. Este un pas crucial către modernizarea și digitalizarea serviciilor juridice în Republica Moldova.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.