Acasă Justiţie Platon a rămas fără pază, după ce MAI a decis că acesta...

Platon a rămas fără pază, după ce MAI a decis că acesta a încălcat cadrul legal. Deputat: ”Urmează să fie sancționat sau vom proceda în consecință”

0

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost lăsat fără pază de la MAI. Asta după ce azi dimineață instituția a decis că Platon a încălcat cadrul legal.

Surse judiciare au declarat pentru Deschide.MD că azi dimineață i s-a adus la cunoștință lui Veaceslav Platon că rămâne fără paza asigurată din cadrul unei subdivizuni a INI din cadrul IGP specializată pentru protecția martorilor. Motivul ar fi că omul de afaceri a încălcat cadrul legal. Platon nu este de acord cu această decizie și a declarat oamenilor legii că o va ataca în instanța de judecată. 

Deputatul PPDA, Dinu Plângău, care a solicitat ieri, 9 decembrie ca Veaceslav Platon să fie cercetat pentru huliganism, a venit cu o reacție după ce s-a aflat că Platon a fost lipsit de pază.

Ieri am adresat un demers ca Platon să fie anchetat pentru faptele comisle la CNPF și am solicitat să-mi fie prezentată lista persoanelor care l-au însoțit. Astăzi Platon a fost lipsis de paza de stat pe care o avea. Urmează să fie sancționat sau vom proceda în consecință. Sancționați trebuie și persoanele care-l ajutau să pătrundă forțat într-o instituție public. Nimeni nu e mai presus de lege, a scris deputatul Dinu Plângău

Anterior, presa a scris despre faptul că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon este păzit de angajați ai statului chiar la solicitarea procurorilor, iar potrivit unor surse ale Deschide.MD, cei care îl păzesc pe acesta sunt angajați ai unei direcții din cadrul MAI, specializată în protecția martorilor. Acest gen de pază se oferă prin două metode: prima decizia instanței de judecată care este în drept să decidă dacă acordă pază unui martor sau altuia sau la solicitarea acuzatorilor de stat.

Recent, controversatul om de afaceri a intrat cu forța le ședința CNPF, câteva persoane care îl însoțeau au spus că sunt de la „paza de stat”, fluturând cu legitimațiile în fața paznicului CNPF.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.