Acasă Politic Platforma DA propune modificarea Constituției pentru ca pensiile și salariile să nu...

Platforma DA propune modificarea Constituției pentru ca pensiile și salariile să nu fie sub minimul de existență

0

Astăzi deputații Platformei DA, Alexandr Slusari și Dinu Plîngău, au finalizat formalitățile pentru a depune proiectul de modificare a art 47 din Constituție, în așa fel încât pensiile și salariile să nu fie mai mici decât minimul de existență și îl înaintează în legislativ, fiind propus spre semnare tuturor fracțiunilor parlamentare, transmite SafeNews.md cu referire la Deschide.md.

În briefingul de presă susținut în acest context Alexandr Slusari a subliniat că inițiativele Platformei DA nu sunt electorale, ci fac parte din Programul de țară al Platformei DA și, indiferent de rezultatele proceselor electorale, formațiunea va continua să-l promoveze pentru a fi implementat.

Scopul principal al proiectului este combaterea sărăciei, or conform Constituției, statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor un trai decent. Această normă vine să accentueze necesitatea asigurării unor pensii și salarii care să le asigure cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea de a procura hrană, îmbrăcăminte, medicamente, un minim strict necesar care le-ar permite cetățenilor noștri să trăiască, dar nu să supraviețuiască.

Deputații Platformei DA au semnat proiectul de lege și fracțiunea îndeamnă toți deputații să-l semneze și să dea dovadă că îi interesează soluționarea problemelor sociale nu doar în cadrul campaniilor electorale. Proiectul de lege este parte a programului de combatere a sărăciei elaborat de Platforma DA și pune bazele eradicării genocidului social prin pauperizarea populației Republicii Moldova.

Din programul de combatere a sărăciei face parte și proiectul de plafonare a pensiilor și salariilor exorbitante, etc.

În cazul în care proiectul de modificare a art. 47 din Constituție nu va fi sprijinit de ceilalți deputați și aceștia nu-l vor semna, Platforma DA a pregătit un plan B, fiind determinată să implementeze programul de combatere a sărăciei și să nu renunțe în niciun caz la acesta. Prima etapă a acestui plan va fi prezentată luni, ulterior vom anunța pașii următori.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.