Acasă Politic Platforma DA îndeamnă la PROTESTE: ”Companiile petroliere depășesc orice linie roșie”

Platforma DA îndeamnă la PROTESTE: ”Companiile petroliere depășesc orice linie roșie”

102
0
ads

Platforma DA cere convocarea urgentă a ședinței Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe pentru audierea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică și a Consiliului Concurenței, în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră. Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că, pe fundalul haosului guvernamental, companiile petroliere depășesc orice linie roșie, se arată într-un comunicat de presă al Platformei DA.

„Chiar dacă există un raport al Consiliului Concurenței despre acțiuni multiple concertate ale acestor companii, petroliștii recurg din nou la acorduri de cartel, fiind siguri că nici de data aceasta nu vor fi sancționați. A avut loc a șasea majorare a prețurilor la carburanți în ultimele 4 luni. Din nou absolut nejustificată în contextul cotațiilor internaționale la țiței. Încă o lovitură sensibilă pentru economia țării, în special pentru agricultură”, a menționat Alexandr Slusari.

Deputatul califică acțiunile petroliștilor drept o sfidare crasă a bunului simț în ideea majorării veniturilor acestora în ajunul modificării metodologiei de calculare a prețului minim la produsele petroliere. 

De asemenea, Alexandr Slusari amintește că cetățenii au tot dreptul să iasă la proteste în asemenea cazuri și îi îndeamnă să o facă. În același context, deputatul a făcut un demers către președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe în vederea convocării neîntârziate a ședinței comisiei pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței în vederea stabilizării situației pe piața petrolieră.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here