Acasă Politic Platformă DA consideră că „autorităţile încă îi mai mint pe producătorii agricoli”

Platformă DA consideră că „autorităţile încă îi mai mint pe producătorii agricoli”

0

Platformă DA consideră că „autorităţile încă îi mai mint pe producătorii agricoli”.

Declaraţia în cauză îi aparţine vicepreşedintelui, şefului fracţiunii parlamentare a formaţiunii, Alexandru Slusari, care a criticat pachetul de măsuri agricole al guvernului, propus spre vot în parlament.

Potrivit Infotag, Slusari a menţionat marţi într-un briefing că „consecinţele secetei vor fi foarte grave, deoarece nici o picătură de ploaie nu a căzut de la începutul lunii august”.

„Mulţi fermieri sunt disperaţi, deoarece au rămas singuri cu problemele lor. În mare parte, întreprinderile mici şi mijlocii suferă, majoritatea promisiunilor autorităţilor nu au fost îndeplinite, în special, nu a fost prezentat un proiect privind reeşalonarea datoriilor către bănci.

Iar pentru a compensa pierderile de cereale din cel de-al doilea grup (porumb, floarea-soarelui), aproape nu sunt prevăzute măsuri, cu excepţia rambursărilor TVA şi a unui moratoriu asupra controalelor fiscale timp de patru luni”, a spus el.

Potrivit lui Slusari, partidul său a pregătit o serie de iniţiative „inclusiv creşterea fondului de subvenţionare pentru sectorul agricol cu 400 de milioane de lei (prin redistribuirea fondurilor din proiectul Drumuri Bune), prelungirea perioadei de rambursare a TVA şi un moratoriu pe inspecţii până la data de 30 septembrie 2021”.

„În prezent, fermierii sunt în mare parte înşelaţi de autorităţi – 70% din promisiunile guvernului nu au fost îndeplinite”, spune Slusari, subliniind că fracţiunea va insista în parlament asupra amendamentelor propuse.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.