Acasă Extern Pierderile armatei Rusiei și Ucrainei până la Crăciun

Pierderile armatei Rusiei și Ucrainei până la Crăciun

0

Războiul din Ucraina, în cele 10 luni de până acum, a dus la pierderi însemnate de ambele părți. Conform ultimelor estimări ale forțelor ucrainene, Rusia a suferit pierderi considerabile în ceea ce privește tehnica blindată trimisă pe front, trecându-se de niște praguri ce nu ar fi putut fi imaginate înainte de invazie.

Peste 100.000 de soldați, peste 3.000 de tancuri și peste 6.000 de vehicule blindate de luptă – atât ar fi pierdut Rusia în puțin peste 10 luni de război, conform estimărilor părții ucrainene de pe 26 decembrie, transmite SafeNews.md cu referire la hotnews.ro.

Pierderile Rusiei în război până de Crăciun

– 102.600 militari (+550 în ultima zi),

– 3.016 tancuri (+5),

– 6.017 blindate de luptă (+7),

– 1.996 sisteme de artilerie (+5),

– 1.707 drone (+1),

– 418 lansatoare multiple de rachete,

– 283 de avioane,

– 267 de elicoptere,

– 212 sisteme antiaeriene,

– 16 ambarcațiuni/nave.

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

Ce pierderi ar fi suferit Ucraina în războiul cu Rusia

De cealaltă parte, însă, și Rusia susține că a provocat pagube semnificative armatei ucrainene, dincolo de distrugerile masive provocate infrastructurii. Rusia nu publică, însă, și câți militari adverși estimează că ar fi scos din luptă până acum.

Potrivit ultimei informări a Ministerului Rus al Apărării, de la începutul „operațiunii militare speciale”, forțele rusești ar fi reușit să distrugă:

– 352 avioane,

– 192 elicoptere,

– 2.724 drone,

– 399 sisteme antiaeriene,

– 7.240 tancuri și blindate de luptă,

– 940 sisteme multiple de rachete,

– 3.708 sisteme de artilerie și mortiere,

– 7.747 vehicule militare speciale.

Nici datele prezentate de Rusia nu pot fi confirmate independent.

De precizat că Rusia susține că a doborât 352 de avioane, practic mai bine de două ori multe avioane decât avea maxim pe hârtie Ucraina la începutul războiului.

Deși numărul exact de avioane militare pe care se baza Ucraina la începutul anului nu era undeva detaliat oficial, numeroasele informații din surse libere spuneau că pe hârtie Ucraina avea un maxim de 165 de avioane militare.

Putin, interviu la final de an: Armata rusă va distruge sistemul Patriot furnizat de SUA Ucrainei

Vladimir Putin se declară „sigur 100%” că armata rusă va distruge sistemul de apărare aeriană Patriot pe care Statele Unite au anunțat că-l vor furniza Ucrainei. Într-un interviu la televiziunea publică rusă, din care a fost difuzat un fragment, liderul de la Kremlin a reluat atacurile la adresa Occidentului și a susținut că scopul Moscovei în Ucraina a fost „să unească poporul rus”.

„Totul se bazează pe politica adversarilor noștri geopolitici, care urmăresc să divizeze Rusia, Rusia istorică”, a spus Putin, adăugând că „obiectivul” Moscovei a fost „cu totul altul: de a uni poporul rus”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.