Acasă Comunicate de presă „PG nu a inițiat vreun proces penal” anunță Procuratura Generală, în legătură...

„PG nu a inițiat vreun proces penal” anunță Procuratura Generală, în legătură cu pretinsele măsuri realizate în privința judecătorilor CC

0

Procuratura Generală anunță că a luat act de recentele postări ale unor politicieni pe rețelele de socializare prin care semnalează pretinse măsuri speciale de investigații realizate în privința judecătorilor Curții Constituționale.

Procuratura Generală informează că nu a inițiat vreun proces penal, nu a autorizat și nu a intervenit către judecătorul de instrucție pentru a fi autorizate, conform competenței, careva masuri speciale de investigații în privința judecătorilor Curții Constituționale.

Potrivit procuraturii, din informațiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri.

„Deoarece, până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare oficială în acest sens și pentru a clarifica situația, autorii acestor acuzații grave vor fi invitați la Procuratură pentru a prezenta dovezi în susținerea celor afirmate, nu înainte însă, de a li se explica, conform legii, despre răspunderea pe care o poartă în cazul denunțurilor false și calomnioase.

Pe această cale, ținem să atragem atenția asupra necesității asumării resposabilității pentru veridicitatea informațiilor diseminate, precum și procedurilor prevăzute de legislație cu privire la modul de sesizare a organelor de drept despre săvârșirea infractiunilor, prezentare a probelor și verificare a lor”, se menționează într-un comunicat emis de PG.

Amintim că anterior deputatul Sergiu Litvinenco a anunțăt că Judecătorii Curții Constituționale ar fi supuși unor măsuri speciale e investigație. Potrivit deputatului, informația dată ar fi apărut din surse demne de încredere.

Citește mai mult: Judecătorii Curții Constituționale ar fi filați. Sergiu Litvinenco: ”Solicit angajaților organelor de drept să refuze executarea ordinelor ilegale venite din partea oamenilor regimului”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.