Acasă Extern Peste o jumătate de milion de ucraineni au fost deportaţi în Rusia,...

Peste o jumătate de milion de ucraineni au fost deportaţi în Rusia, susţine Zelenski

0
Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy speaks during a news conference in Kyiv, Ukraine March 12, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Peste „500.000 de ucraineni au fost deportaţi în Rusia„ de la începutul invaziei în Ucraina, a afirmat preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski într-un discurs adresat vineri parlamentului din Islanda, relatează postul CNN.

„Au fost forţaţi să meargă acolo. Documentele şi mijloacele de comunicaţii le-au fost confiscate. Au fost trimişi în regiuni îndepărtate ale acelui pământ străin pentru a fi asimilaţi acolo”, a spus Zelenski.

Numărul ucrainenilor deportaţi în Rusia îl depăşeşte chiar şi pe cel al întregii populaţii a Islandei, a ilustrat el printr-o comparaţie în faţa parlamentului islandez.

Postul CNN menţionează că nu poate verifica în mod independent numărul ucrainenilor trecuţi peste graniţă pe teritoriul rus, mai notează sursa citată de Agerpres.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.