Acasă Social Peste 8.000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19 au ajuns în R. Moldova

Peste 8.000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19 au ajuns în R. Moldova

0

În R. Moldova au ajuns două loturi de teste pentru diagnosticarea COVID-19. Despre aceasta a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Testele au ajuns în țară la 31 martie, precizează șefa de la sănătate. Mai exact, un lot include 5.760 de test, iar celălalt  2.400 de teste. Dumbrăveanu a precizat că acestea au fost procurate din sursele Fondului Global. 

Precizăm că autoritățile au acceptat un lot de 10 mii de teste express, donație făcută de Rusia pentru țara noastră. Aceasta deși anterior au răsunat declarații precum că testele rapide pentru coronavirus sunt ineficiente și pot oferi o informație eronată.

Totodată, ieri și Guvernul Chinei a donat R. Moldova un nou lot de 1000 de teste pentru depistarea COVID-19.Testele diagnostice au fost transmise laboratorului din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Și Organizația Mondială a Sănătății a donat țării noastre 1000 de teste pentru depistarea COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.