Acasă Comunicate de presă Peste 637 milioane de lei, încasați de Serviciul Vamal într-o săptămână

Peste 637 milioane de lei, încasați de Serviciul Vamal într-o săptămână

0

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 637 de milioane de lei în perioada 28 martie – 3 aprilie curent. Această sumă reprezintă cu 7,2% mai mult decât sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

Potrivit informațiilor, de la începutul anului, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 7,3 miliarde de lei. O creștere de 23,5% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

În perioada menționată, de către persoanele fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 13,4 milioane de lei.

De asemenea, Serviciul Vamal a perfectat 11.135 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit peste 69.000 de traversări.

Cele mai tranzitate posturi vamale pe frontiera moldo-română rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.731 și, respectiv, 14.306 traversări, iar pe frontiera moldo-ucraineană – Palanca și Tudora, cu 3.728 și, respectiv, 2.305 traversări. 

Ofițerii vamali au constatat pe parcursul săptămânii 37 de încălcări ale legislației vamale și au aplicat amenzi de peste 135.000 de lei.

În primele trei luni ale anului 2022 au fost constatate 1.324 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 4,4 milioane de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.