Acasă Comunicate de presă Peste 16 mii de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în...

Peste 16 mii de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultima săptămână

0

16209 solicitări au fost înregistrate la Departamentul IMSP Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) în ultima săptămână. Potrivit unui comunicat al Centrului, 5655 de pacienți, dintre care 1078 copii, au fost spitalizați.

Conform datelor înregistrate de CNAMUP, din totalul de solicitări, 4710 erau pacienți cu maladii respiratorii, 3381 erau cetățeni cu urgențe cardiovasculare, 1952 pentru cei care suferă de patologii neurologice și 931 persoane cu traumatisme de diferite grade.

Astfel, săptămâna trecută, medicii de pe ambulanță au intervenit rapid la 229 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și la 64 pacienți cu infarct miocardic. Totodată, ambulanța a fost solicitată pentru 36 persoane, printre care patru copii care au suferit în urma accidentelor rutiere produse pe traseele R. Moldova.

Printre afecțiunile pacienților, care au beneficiat de asistență medicală urgentă se numără 44 persoane cu intoxicații, printre care 15 intoxicații cu medicamente; 10 intoxicații cu monoxid de carbon și șase cu alcool.

Totodată, CNAUMP menționează că în acest interval de timp, șase persoane, cu vârstele cuprinse între 36 și 89 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie și o persoană de 47 de ani cu degerătură. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.