Acasă Social Pescuit ilegal, descoperit de inspectorii de mediu din Rîșcani

Pescuit ilegal, descoperit de inspectorii de mediu din Rîșcani

0

Inspectorii de mediu din Râșcani au intensificat eforturile de combatere a pescuitului ilegal în perioada de prohibiție. Așadar, în urma operațiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate patru plase din monofilament și o unealtă interzisă pentru pescuit, cu o lungime totală de aproximativ 350 de metri.

Potrivit Inspectoratului Pentru Protecția Mediului, pescuitul în timpul perioadei de prohibiție este o practică ilegală și extrem de dăunătoare pentru ecosistemul acvatic și pentru conservarea resurselor piscicole.

„Eforturile inspectorilor de a combate aceste activități ilegale sunt importante pentru protejarea mediului înconjurător și pentru asigurarea sustenabilității resurselor naturale. Plasele din monofilament ridicate de către inspectorii de mediu reprezintă doar o mică parte din eforturile lor de a menține ordinea și de a aplica legea în domeniul protecției mediului. Acțiunile lor decisive demonstrează determinarea lor de a proteja biodiversitatea și de a sancționa orice activitate care aduce prejudicii mediului înconjurător”, scriu reprezentanții Inspectoratului Pentru Protecția Mediului.

În acest sens, Inspectoratul subliniază că este esențial ca astfel de acțiuni să fie continuate și intensificate în viitor, iar cei care încalcă legile și regulamentele privind protecția mediului să fie sancționați conform legii. 

„Numai prin eforturi concertate și angajamentul ferm al tuturor părților implicate putem asigura un mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare”, au mai menționat aceștia. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.