Acasă Comunicate de presă Percheziții în penitenciarele din țară: Ce lucruri au găsit gardienii

Percheziții în penitenciarele din țară: Ce lucruri au găsit gardienii

0

În penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.501 persoane săptămâna trecută. 55 de persoane au fost eliberate, iar alte 42 au fost reținute.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), persoanele deținute au beneficiat de 270 de ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare.

În perioada 30 mai – 6 iunie, a fost asigurată asistența medicală de urgență în 14 cazuri. Totodată, situația epidemiologică privind COVID-19 este următoarea:

1) Total testări de la începutul pandemiei – 2.425;

2) Total confirmați de la începutul pandemiei – 434;

3) La tratament (active) – 0;

4) Imunizați cu schema completă anti-COVID-19 – 3.135;

5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 1.

Pentru a contracara pătrunderea obiectelor interzise în penitenciarele din țară au fost efectuate mai mute percheziții la punctele de control și trecere. Astfel, au fost depistate: un telefon mobil și accesorii pentru telefoane mobile (două încărcătoare și un set de căști audio), două pachețele cu o substanță solidă maro, de proveniență necunoscută, 0,5 litri de băutură alcoolică, 57 de pastile și două obiecte cu conținut necunoscut. 

Toate cazurile au fost documentate și transmise organelor de Poliție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.