Acasă Politic PDM se disociază de declarațiile prim-ministrului Ion Chicu. Va cere convocarea de...

PDM se disociază de declarațiile prim-ministrului Ion Chicu. Va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției

0

Partidul Democrat (PDM)  se disociază de declarațiile prim-ministrului Ion Chicu, se arată într-un comunicat al formațiunii. PDM anunță că va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției. 

„Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu și europarlamentarul român,  Siegfried Mureșan. Limbajul domnului  Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile”, se arată în comunicatul democraților.


Democrații afirmă că astfel de declarații pot afecta grav relația dintre Chișinău și București.

„Considerăm că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”, a apreciat PDM. 


În același timp, democrații și-au exprimat dezacordul și față de aprecierile europarlamentarului Sigfreid Mureșan în raport cu activitatea Guvernului Republicii Moldova privind gestionarea crizei provocate de COVID-19.

„Ne exprimăm dezacordul și cu modul tendențios și lipsit de respect în care Mureșan dă aprecieri Guvernului. Formulările categorice privind „eșuarea gestionarii crizei COVID-19 și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate”, subliniază democrații.


Amintim că, la 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat felul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestionează pandemia de COVID-19 și a apreciat fostul Guvern Sandu ca fiind cel mai eficient, premierul a răspuns cu replici dure. „Ratați, nimic în viață și în țară n-ați realizat”, a scris șeful Executivului de la Chișinău într-un mesaj online.

Ministerul Afacerilor Externe de la București consideră că declarațiile premierului moldovean sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora. 

sursa: agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.