Acasă Comunicate de presă PDM atacă în judecată. Se cere scoaterea formațiunii Pro Moldova, în afara...

PDM atacă în judecată. Se cere scoaterea formațiunii Pro Moldova, în afara legii

0

PDM a adresat o cerere de chemare în judecată a ASP pentru a anula decizia de înregistrare a formaţiunii Pro Moldova. Mai mult decât atât, fracţiunea PDM a semnat şi o scrisoare către Agenţia Servicii Publice în care cere anularea înregistrării Partidului politic Pro Moldova, se arată într-un comunicat de presă al PDM. Anunțul a fost făcut chiar de către PDM, după ce astăzi liderul Pro Moldova, Andrian Candu a acuzat PDM și pe Igor Dodon că vor să scoată Pro Moldova în afara legii.

Potrivit comunicatului, PDM invocă trei argumente pentru anularea deciziei de înregistrare a Pro Moldova.

1. Se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină. De menţionat că în Registrul persoanelor juridice pe pagina web a Agenţiei Servicii Publice mai sunt înregistrate persoane juridice care conţin denumirea ”Pro Moldova” şi anume – Asociaţia Obştească „PRO MOLDOVA SOCIAL”, Asociaţia pentru Modernizare şi Integrare Europeană ”Millenium Pro Moldova”, Asociaţia Obştească Liga Tinerilor pentru Drepturile Omului ”Pro Moldova” , care au fost înregistrate anterior datei de 18.06.2020.

2.Totodată, nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condiţiile stabilite de Guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului şi anume ”Moldova”, condiţie obligatorie prevăzută de lege.

3.Nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puţin  de patru mii, cu îndeplinirea condiţiei ca membrii acestuia să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale menţionate.

Menționăm că Andrian Candu a declarat că, Pro Moldova condamnă cu fermitate tentativele abuzive ale partidelor de guvernământ de a scoate în afara cadrului legal a Partidului Politic Pro Moldova, înregistrat cu respectarea exemplară a normelor și exigențelor legislației naționale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.