Acasă Politic PDM anunță că primarii intimidați de Nichiforciuc și socialiști au revenit în...

PDM anunță că primarii intimidați de Nichiforciuc și socialiști au revenit în partid

0

Partidul Democrat susține că doi primari democrați din Soroca au revenit în Partidul Democrat, după ce săptămâna trecută au fost impuși să semneze o declarație de părăsire a partidului. Este vorba despre edilii Victor Mutruc, primar al satului Egoreni și Iurie Marian, primar al satului Rudi din raionul Soroca care ar fi fost intimidați de un grup de persoane afiliate PSRM deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban.

„Aceștia spun că un grup de persoane afiliate PSRM, însoțite de deputatul neafiliat Eugeniu Nichiforciuc și reprezentantul Guvernului în teritoriu Valdimir Ceban, i-au intimidat și constrâns să-și suspende calitatea de membru PDM. Primarii cer președintelui țării și prim-ministrului să intervină pentru încetarea intimidărilor și tragerea la răspundere a funcționarilor publici care fac presiune pe membrilor Partidului Democrat”, este menționat pe pagina sa de Facebook a PDM.

Președintele PDM Pavel Filip susține că „oamenii nu se lasă totuși atât de ușor amăgiți de ”kulioace” și ”borsetci”, care merg cu ”colindatul” prin raioane. Adevărații primari PDM sunt oameni gospodari, care au adus rezultate pentru localitățile lor, oameni care nu se vând și nu se cumpără, pentru că nu poți cumpăra cu toți banii din lume posibilitatea de a merge cu pieptul deschis prin satul tău și cea de a sta de vorbă fără rușine cu sătenii care te-au ales”.

 Amintim că acum o săptămână Partidul Democrat din Moldova a anunțat despre noi intimidări și presiuni asupra membrilor PDM. Potrivit unui anunț al formațiunii, astăzi la Hotelul Central din Soroca au fost convocați, din inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, „într-o reuniune dubioasă” o serie de colegi de partid, primari din mai multe localități.

Potrivit PDM, la întâlnire au participat, deputații Eugen Nichiforciuc și Aliona Pilipețcaia (PSRM), dar  și directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, care ar fi cumătrul lui Nichiforciuc.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.