Acasă Politic Pavel Filip: Guvernul anti-criză nu este jocul Platformei DA

Pavel Filip: Guvernul anti-criză nu este jocul Platformei DA

0

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că matematic nu vede cum ar putea fi instalat așa-zisul guvern anti-criză. Mai mult, în opinia sa, inițiativa privind un nou guvern nu este „jocul” Platformei DA, „pentru că nu este clar care ar fi logica și scopul celor care au investit enorm în plecarea deputaților din PDM, să susțină și să voteze Guvernul Platformei DA, fără nici o condiționalitate”, transmite IPN.

„Eu sunt de formare inginer și încerc cumva să privesc lucrurile fundamentate pe o logică. Eu nu văd, din punct de vedere matematic, în primul rând, cum poate avea loc acest lucru. Or, dacă miza se pune pe Partidul Șor și pe grupul Candu, atunci din punctul meu de vedere este o miză absolut greșită. Pe Partidul Șor eu îl consider o adunătură de oameni care cheltuie miliardul furat. Pe de altă parte, vedem că și grupul Candu crește din aceleași rădăcini. Nimeni nu mai are dubii că aceasta este de fapt una și aceeași formațiune, numai că împărțită cumva în două grupuri”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Din aceste considerente, democratul se miră de politicienii care sunt gata astăzi, sub orice formă, să vină cu o moțiune de cenzură și să demită Guvernul actual, neavând calculele ce se va întâmpla mai departe. În opinia sa, această abordare este iresponsabilă, „pentru că doar atunci când vezi finalitatea unei acțiuni, atunci te poți antrena în ea”.

Precizăm că Platforma DA a cerut sprijinul PAS pentru a instaura un guvern minoritar. Slusari, vicepreședintele Platforma DA, că Maia Sandu a spus că vor avea susținerea PAS dacă obțin un mesaj public de sprijin din partea PD.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.