Acasă Economic Patru concursuri de granturi, lansate pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova

Patru concursuri de granturi, lansate pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova

0

Proiectul „Dezvoltarea capacităţilor de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), lansează 4 concursuri de granturi pentru antreprenori, organizaţii de susţinere a afacerilor şi organizaţii ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Proiectul este implementat de PNUD cu susţinerea financiară a Suediei şi Marii Britanii și are în vedere dezvoltarea afacerilor şi promovarea exporturilor.

Concursul de granturi „Exporturi comune prin inovaţii şi asociere” este deschis propunerilor de proiect din partea producătorilor şi procesatorilor de pe ambele maluri ale Nistrului care sunt dispuşi să creeze împreună parteneriate cu importatori/distribuitori de peste hotare pentru sporirea competitivităţii produselor şi serviciilor oferite, modernizarea procesului tehnologic şi promovarea exporturilor.

Propunerile de proiect selectate vor primi finanţare nerambursabilă de până la $75 mii fiecare pentru procurarea de echipamente şi utilaje inovative.

Parteneriatele câştigătoare vor mai beneficia de consultanţă pentru dezvoltarea afacerilor.

Vor fi admise la concurs proiectele care prezintă dovada interesului importatorului din UE (reţea de magazine, distribuitor etc.) pentru produsul îmbunătăţit, pe care urmează să-l obţină parteneriatul respectiv ca urmare a utilizării echipamentului solicitat.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 13 august 2021.

În cadrul concursului de granturi „Dezvoltarea capacităţilor organizaţiilor de susţinere a afacerilor şi a competenţelor lor în domeniul advocacy”, proiectul AdTrade va selecta cel puţin cinci proiecte elaborate şi prezentate de consorţii formate din organizaţii de susţinere a afacerilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Proiectele câştigătoare vor beneficia de asistenţă financiară de până la $40 mii fiecare pentru identificarea necesităţilor şi acordarea sprijinului necesar pentru sectorul privat, consolidarea dialogului public-privat, formularea soluţiilor de politici fezabile pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri pe ambele maluri ale Nistrului etc.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 16 august.

În cadrul concursului de granturi pentru promovarea accesului femeilor şi fetelor din regiunea transnistreană la ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, vor fi selectate două iniţiative pilot de alfabetizare digitală şi de facilitare a accesului la STEM a femeilor şi fetelor de pe malul stâng al Nistrului, în special a celor din grupurile dezavantajate.

Propunerile câştigătoare vor beneficia de granturi de până la $30 mii fiecare. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 18 august.

Concursul de granturi „Accelerarea potenţialului de export al companiilor” este destinat companiilor care au nevoie de asistenţă pentru sporirea competitivităţii şi a potenţialului lor de export în conformitate cu standardele şi normele europene. Asistenţa va fi oferită pe parcursul a 24 de luni de către companii/organizaţii naţionale şi internaţionale specializate, echipe de experţi, iar costurile vor fi acoperite de proiectul AdTrade pentru următoarele tipuri de servicii: accesarea noilor pieţe, marketing, vânzări, promovarea produselor, participarea la expoziţii şi târguri, sporirea productivităţii, adoptarea standardelor de calitate, certificarea sanitară şi fitosanitară a produselor etc. Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 12 august.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.